Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2006-12-05. Lånade en mening av Karin Boye.


Evigheten är vår.

En högerhand
som sträcker sig efter min
ett tafatt försök
till att ta ett stadigt grepp
kring mina fingrar
Du försöker
Och försöker igen
Att inte visa din rädsla
Att inte visa dig skör

Och jag ber dig
vaka över mig inatt
Bara ifall att
Något skulle hända

Du ler
Det är förgäves, älskling
Jag ser att du är rädd
Jag ser att du är skör
Jag ser att det håller på att brista
Och visst gör det ont när knoppar brister
Men försvinner du ner under jorden
I en kista
Ligger jag där brevid
Och håller kroppen din varm

Jag lovade dig en evighet
Och evigheten är vår.




Fri vers av LuckyLisp
Läst 177 gånger
Publicerad 2008-07-17 21:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LuckyLisp