Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland är det lätt att leva

då man har allt under kontroll
Allt flyter på
Man är frisk och mår bra med inga större moln på sin himmel
Man skrattar och är glad
Man märker att självförtroendet sitt är på topp för just nu är det hur enkelt som helst att bolla med en boll
Man kan till och med hålla flera bollar i luften samtidigt

Ibland är det svårt att leva då man har tappat en del av kontrollen
Ingenting flyter på
Vart fan tog bollen vägen
Och föresten
Har ni sett vilka mörka moln det är på himmelen
Så man står där bekymmersam och kliar sig på huvudet så att man till slut har rufsat till håret så pass mycket
att man nu mer ser ut som ett litet troll
Man ser nog inte riktigt klok ut
Så det är nog bäst att man sätter sig ner en liten stund och tar sig en funderare över hur man ska få tillbaka kontrollen
Hur man lättas ska gå tillväga för att få ordning på sina problem
För man tycker ju inte om att känna sig grinig och tjurig på grund av alla sina bekymmer
för sånt kan ju lätt smitta av sig
Och som ni säkert vet gör ju en grinig och tjurig person som oftast inte en endaste människa glad

Ibland är det lätt
Ibland är det svårt
Ibland så skrattar man åt allt
Ibland känner man sig ledsen och brister ut i gråt
och då man försöker att trösta sig själv genom att torka bort en tår på sin kind
så märker man att tåren är våt
Så sorgligt så

Ken Cassel
20/7-08.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 289 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-20 13:24



Bookmark and Share


  filosofian
Så sant. Vackert beskrivet.
2011-04-17

  Laijza
Mjo, så ere. Vändningarnas narrspel.
2008-07-20

  friheten
Gillar dem sista raderna!
2008-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel