Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beträdas måst'



När tron
på livets möjlighet
syns vara
oröjd väg

står åter
endast flykten från
döds allenaråd’

var skulle
då min själ
om ej till Dig
fly undan bort

av rädsla
därtill nödd
från liv
ej rädsla blott
men ensamhets
armod

flydde väl
att rädda vad
som räddas
månne kan

men vägen
ledde inte dit
där livet
återfanns

nej oröjd väg
beträdas måst’
ej annan råd
till buds

att lämna vägen
döden från
att vandra väg
mot livet till




Fri vers av Bögen
Läst 477 gånger
Publicerad 2008-07-20 21:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bögen