Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets spelregler.

Precis när du har lärt dig livets spel, ändras reglerna och man blir förvirrad. Det känns så fel att ens försöka men att chansa har aldrig känts så bra. Du har en dröm, Du vill vara i centrum i historian. Och precis när du tror att den är borta hittar du en ny väg att gå. Vissa gånger skrattar du när du borde gråta. När saker går åt helvete och du bara vill ge upp, ingenting kändes rätt men de löste sig ganska bra ändå. Det är farligt att spela de säkert, Du får vad du vill ha men ger bort de. Du försökte så hårt att vara någon annan, när allt du behövde var att vara dig själv. Inte allt är som de verkar, det finns inte alltid bara ett slut. När livet börjar klarna, så är världen upp och ner igen.



Trodde du verkligen att ditt öde var en envägs gata, Du borde varit beredd på vad som helst. Jag är inte viktig, men jag hjälper dom som behöver mig. Men dom tar mer än vad jag kan ge och jag kämpar för att vara till lags. Deras ord är missförstådda, dom pratar om vägar i livet, jag bryr mig inte om vad det betyder för dom, men ändå gör jag det. Orolig, desperat, ledsen och utom kontroll, går jag ut på gatorna och letar efter någonting mer. Jag har gett mitt liv till alla som behövde de, min tro och min brinnande lust, mitt hjärta och min tröst, men jag fick ingenting tillbaka. Jag är vilsen i ett paradis, ett paradis fyllt av viljan att göra någonting bra och gott. Jag står en bit ifrån vad dom erbjuder i livet. Deras regler går mig på nerverna. Jag har försökt att komma ifrån all skit dom lär mig men ingenting är förändrat, inte det minsta. Jag klara inte av att se dom vinna, men jag vet inte vad jag ska göra. Vilken dåre jag vore om jag valde att gömma mig.



Snälla håll om mig och säg att jag måste gå vidare, men säg också att du inte kan se, inte le, inte andas, inte leva utan mig. Jag har aldrig varit rädd för att visa ömhet, men snälla, snälla ge mig lite tillbaka.




Övriga genrer av Camilla Sedin
Läst 233 gånger
Publicerad 2008-07-22 19:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Sedin
Camilla Sedin