Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När någon plötsligt ropar mitt namn


Inte trött
Kan inte sova så jag tar mig en promenad igenom staden en lördagsnatt
när någon plötsligt ropar mitt namn
Det enda som jag kan urskilja är att det står någon där snett framför mig i mörkret
i skuggan av gatlyktornas sken
Vem i herrans namn kan det vara
Ingen aning
Det enda som jag kunde urskilja av rösten att döma var att den var feministisk och silkeslen
så ut i ljuset kommer det nu fram ett par snygga spiror till ben
Men det är ju min gamla klasskompis Lena
Men Hej Lena
Det var inte igår
Hur är det med dig
Och vad gör du ute så här sent en lördagsnatt och strövar omkring
som om du vore en bortsprungen katt
Så hur är det fatt

Hon svarar
Inte så bra
Därefter kan jag se i hennes ansikte hur ögonen hennes tränger fram
en och annan tår
så automatiskt tar jag henne i min famn för att ge henne min värme
i hopp om att kunna hela hennes sår

Inte trött
för jag kan inte sova
så jag tar mig en promenad igenom natten en lördags ............

Ken Cassel
23/7-08.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-23 18:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Feminin eller feministisk?
2008-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel