Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vissa saker är komplicerade...


Sammansatt



FRA är inte bra
Men inte terrorism heller

Taskig mat är inte bra
Men hur är det med djurållningen
Är den bra, okastrerade grisar ger sämre kött
Måste vi välja

Sommar hetta är bra
För oss, men för bönderna med
Bara om de får regn

Valfrihet är bra
Men ska alla kunna ta bilen
Vad händer med miljön
Ska vissa köpa sej fria

Värme är bra men var kommer den från
Från miljöriktig el
Som stulit miljön via dammar
Där all mark förstörts…

Och forsarnas vilda brus
Mot en mer ”miljöriktig” värme
Ska alltid allt
Stå emot varandra
Ska man kunna säga att
Vi gjorde rätt

Men vem skall avgöra
Vem ska säga ifrån om dumpning av miljörester
I fattiga länder
Vem ska säga att sopor inte ska få eldas upp
Eller… vi som skapar soporna
Har vi ansvaret
Eller producenten
Eller politiker
Eller EU
Eller nån annan

Vem fasen rår för att regn i Kina är som svavelsyra
Eller att sjöar har otjänlig fisk
Eller att det fortfarande finns bequerel
I fisk och viltkött
I Norrland, ännu, 22 år efter…

Vem rår för det
Vem ska äta det
Vem ska ta ansvaret…




Fri vers av LassO
Läst 192 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-24 00:33



Bookmark and Share


    *Zenobia*
Ja...vem är det alltid bekvämast att skylla på? Vem är det som tar ansvaret för att hålla rent, både inre miljö, närmiljö o världens miljö? Vilka pratar, vilka handlar? Vilka tar det konkreta o verkliga ansvaret för allas vår miljö o värld?
2008-07-24
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO