Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu bjuder jag till fest

Nu bjuder jag till fest

ett långbord och en rutig duk

tallrikar och glas bärs ut

det är så varmt  jag tror vi tar

en spumantino i ett glas

 prosciutto och melone först

och titta fikonen är klara

tar dom som verkar  störst

flaskor redan korkats upp

nu kommer det en stor karott

där luktar somrigt rött och gott

vitlök och basilika och tomat

med pasta ja nu blir det mat

i glaset lyser vinet rött

på grillen varvas revbensspjäll

med korv och faraona vilken kväll

nu stiger stämningen och man blir hög

 bordet börjar gunga

och folket börjar sjunga

och sedan  bärs det ut

ostar bröd och fikonmarmelad

och flera flaskor korkas upp

och sorlet är så högt

att ingen på den andre hört

kan detta vara terapi

på gästerna jag får ej pli

 detta kallar jag rustikt

sedan kommer kvällens klu

en riktig tiramisu

men nu blir törsten ännu värre

nu är det bara skumpa som gäller

men för att vara riktigt säker

att gästern fått nog

så får jag nog ta in

den där stora saftigt röda

som kallas

vatten

melon




Fri vers av papessa
Läst 263 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-25 11:33



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
God mat i karotter
och fat god dryck
därtill, nu man bara
av glädje sjunga vill!
Så vackert och intagande
berättat! Man känner doften
av det som serveras så skall
en god bjudning levereras!
2008-07-31

    ej medlem längre
Kommer att tänka på tavlan av Kröyer som finns på Gbgs konstmuseum... "Hip hip hurra!" Fest och vin.. och rosiga glada ansikten. Du målar fint med dina ord.
2008-07-28

  Quasimodo
Skön och smaskig är dennan dikt och det vattnas i munnen !!
2008-07-25

    Maria Malm
Målande beskrivning..här sitter man och blir både hungrig och törstig..
2008-07-25
  > Nästa text
< Föregående

papessa
papessa

Mina favoriter
Den grundläggande gåvan