Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Erson och livet


Gubben Erson for ut på morgonen
Han satte sej i ekan
Med matsäck, borta hela dan
Innan man så småningom till kvällen
Måste låna en eka och leta rätt på gubben

De hittade honom i en vik
Där han satt med pipan i munnen
Sugande… njutande
-Har du fått nåt, frågade man
-Nä, ingenting
-Men varför är du ute än?

Han tittade upp, sa inget men blicken sa
Varför frågar du så dumt…
För att. Björkan är lugn och vacker
Solen skiner på alla
Vinden är lagom ljum

Vad annars ska man göra
För att njuta av livet
Vad är bättre?




Fri vers av LassO
Läst 198 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-27 15:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO