Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarvriden




Hör

Sommarens musik

Ingen ton

Är den andra lik

Susa, susa, susa

Rusa, snusa in doften

Brusa vatten, brusa

Skvalpande i varma dar

I stormens snabba vågeslag

Byts igen, i varma dag

Bryggor gnekar

Fiskens lekar och slag

Som plask

Som örongodis, rentav snask

Åskans dån, sej ger till känna

Som ett muller om en kraft

Starkare, än människan, haft

Blixtar far över skyn

Regnet, kastar sej, mot marken

Blandar sej med damm, blir dyn

Som sen rinner i kaskader

Mot närmsta dike eller annan fåra

Vatten uti långa rader

Var de kom från, kan ingen spåra


Så slutar det, helt plötsligt

Som de börjat

Och solen börjar torka snabbt

Veden som nyklyven ligger för att

Bli till värme, i vinternatt

Gräset reser sej och mänskor ser

Hur sommarens sidor, än sej ter

Så kommer man, alltjämt och ler…

Njutande i solen

Korta byxor, korta kjolen

Ben, hud, sökande att sej få strålas

Av det ljusa sken, som måla

Av ett spektrum som sej prålas

Fram i sommartiden

För alla, som är sommarvriden

För alla som söker, sommarfriden




Fri vers av LassO
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-28 12:46



Bookmark and Share


  anits VIP
En underbar vacker dikt
den gillar jag mycket
2008-07-28
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO