Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drømmefanger i stormens øje

Eddersten på spring
over stokrosers gashale
før bardommens kometnedslag

Det var nu lupiner
er en erindringskorrektion
helt uden grøftekanter
hylende som min overkørte hund
på trillebør gennem årenes hulveje

En måge drømmer
sin fremtid i et hav af
stivnet flødeskum

Ved rekylet af pludselig vindstille
går øjeblikket af led




Fri vers av Thorvald Berthelsen
Läst 369 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-29 08:19



Bookmark and Share


  _Mian_
Vacker titel på dikten som andas med rofylldhet, med avbrott för den stackars hunden, just så som livet är - kontrastfyllt. Dikten mynnar ut i ett öppenhet inför ögonblickens förändring - något annat träder in...
2008-09-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Danska kan man lite
som landskronabo.
Paen dikt om
stormens öje!
2008-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Thorvald Berthelsen
Thorvald Berthelsen