Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min vän sluta lida

Älskade vän, jag ser hur du lider.
Älskade vän, vad hände med den själ som alltid lyser?
När ska du inse?

Och jag ser hur du gråter utan stopp.
Jag ser hur du håller i minnen, alldeles för hårt.
Hur mycket mer av dina känslor ska gå åt?

Innan du inser, att du är alldeles för vilsen.
Du ser inte klart, men min vän det finns en tid som heter "snart".
Och den ligger och väntar på dig, runt hörnet.
Den väntar på dig, i all sin skönhet.

Du kan inte se vad alla andra ser.
Att du är varje människas svar på en önskan om mer.

Du är felfri och perfekt.
Din enda defekt är hur du utsätter din själ och ditt hjärta.
För så mycket onödig smärta.

Du förtjänar så så så mycket mer.
Och varje morgon är allt jag ber, om:

En dag då du behandlar dig själv bättre och inser.
Att du inte låter ditt fina hjärta få tolerera en till dag ledsen.

Min älskade vän, jag älskar dig, med hjärta och själ.
Du är den livslånga vänskap jag för alltid inom mig bär.

Min vän, tillåt livet behandla dig väl.




Fri vers av Chica
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-29 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Chica
Chica