Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tvärsnitt


Sparveln

Trädrötter viker ihop sig
under marken
spränger asfalten
torftiga gator

En ensam man med barnvagn
drar sig inte för att stanna
tittar på den dammiga solen
blinkar i takt med måsarnas skri

Husfasader andas gråmulet
vårtjutande barnskrik
mannen undgår inte
att andas in luften i hennes mun

Han lyfter sitt barn till sin barm
håller henne varsamt

Bland miljonprojekt och utnötta lekparker
står de där
i uppförsbacken
och har lång väg hem




Fri vers av GaiaKaja
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-30 19:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

GaiaKaja