Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i sydney, maj


den här tillfälliga vintern



vilken årstid är det idag
jag frågar så varje dag och varje dag
svarar hon att hon inte vet
det kanske redan är vinter


sedan går hon upp
spelar violin
jag antar
att det är en hyllning till kylan


jag sitter inomhus
överallt


klockan fyra minuter över fem
från fönstret i biblioteket
ser man hur fasaderna speglar solen
tvärtom


sedan mörkar också det och jag
går hem
men jag kommer aldrig riktigt hem
i någon stad de
stänger mig ute





Fri vers av Mögelhud
Läst 487 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-07-30 21:21



Bookmark and Share


  Матрёшa
suck, detta är ju så fint och ljuvt att läsa. En tydlig röd tråd och avslutet är underbart.
Du är en favorit. Jag beundrar din förmåga att behålla, inkapsla en känsla på ett så bra sätt. Det är som man förlorar sig i dina texter. Så fiiiint!
2009-01-31

  am
gillar särskilt dessa rader
"klockan fyra minuter över fem
från fönstret i biblioteket
ser man hur fasaderna speglar solen
tvärtom"

du skriver fortfarande väldigt orginellt och intressant, fortsätt så.
2008-07-31

  Elin R
en fin vardaglig text
jag tycker att den gömmer en liten sorg
det går lite snabbt på slutet
varför undrar jag, men så
är det ju av känsla. vem vet
det är vackert, om hon som spelar
2008-07-30

  Maria Zena Viklund
mycket bra skrivet!
2008-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Mögelhud
Mögelhud