Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Susanne och Corine som tack för en rolig utflykt och till deras underbara musik föreställning i kyrkan på Käringön.


Kvinnokrafter

 

Sex kvinnor

på utflyktsstråt

sex kvinnor

stort  personlighetsförråd

kraftfulla i var sin glans

en sjunger opera med galans

en annan komponerar sin musik

till egenhändigt skriven kärlekspoesi

en tredje spelar ut hela sitt register

hennes eld har inga brister

piano och musik är hennes värld

hon klär sig gärna i mycket flärd

en fjärde med himmelska gåvor

ger svar på alla mina frågor

en femte med mjukhet och elegans

kreativ med all sin dans

den sjätte skriver poesi

i ordens förtrollande värld

ligger hennes magi

när kvinnokrafter kommer loss

ingenting kan stoppa oss

med luftig gladlynt lekfullhet

vi väver samman

kärleksfull gemensamhet




Fri vers av papessa
Läst 272 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-01 22:24



Bookmark and Share


  mare VIP
...mycket härliga rader !
2008-08-02

    eva m h
Låter som en härligt kreativ gemenskap!
2008-08-02

    ej medlem längre
Tydligen en oförglömlig och lyckad utflykt till Käringön.. Jag brukar lägga till där med båten varje sommar.. Det är en fin ö.. och kyrkan där bär spår av den nitiske och befallande pastor Simson.
Men nu var det ljuv musik där..
2008-08-01
  > Nästa text
< Föregående

papessa
papessa

Mina favoriter
Den grundläggande gåvan