Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriver under en vandring från Nikkaluokta till Sarek i juni 2001


Vandring i fjällen



Jag sitter i naturen
och solar i dess glans.
En bergamån som bulnar
och putar som i dans.

Vissa berg dom tornar
och andra liksom rullar.
Allt från svarta toppar
till gröna goa kullar.

En ripa där som vankar
och falken där som jagar.
Ingen här som märker
att en ripa saknas.

Här finns inga helgon
men ändå är det nå't.
Kan inte säga vad det är
men bra känns det ändå.

Jag sitter här och glimmar
över vandrarstråk på väg.
Som går och går i timmar
till synes utan skäl.

Jag vilar uti glansen
i naturens gyllne sken.
Jag sitter här och vilar
mina slitna vandrarben.

Jag ser på bergahavet
och faller som i trans.
Jag skjunker in uti mig själv
på väg mot ingenstans.







Fri vers av Slasan
Läst 386 gånger
Publicerad 2008-08-04 11:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Slasan
Slasan