Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan ögon

Jag kan inte se någonting för tillfället för regnet bara öser rätt ner i mina ögon med en grådisig dimma
så det enda som jag kan göra just nu är att treva mig försiktigt fram med mina bara armar och händer
i hopp om att jag går åt rätt håll
För om jag råkar att gå åt fel håll finns risken att jag ramlar rätt ner ifrån den stora bron rätt ner i den stora oceanen
Oceanen
den som ligger under den stora bron
Och tro mig eller ej
Där är det ganska så lätt att försvinna om man faller i och då spelar det ingen roll om man är duktig på att simma
Där är man bara som en droppe i havet eller som en nål i en höstack
i det kalla vattnet
Och om man får ligga i där i en liten stund för länge så kommer man ganska
så snart
att känna sig naken
när man börjar att stelna till och förfrysa sig till döds
Och det kan gå ganska så snabbt om det nu inger
någon tröst
Så den vägen ska jag försöka att undvika nu när mina ögon har fått sig en grådisig hinna
av allt regn
Så nu vill jag bara komma under tak för att sedan
kunna ta mig vidare hem

Jag kan inte se någonting för tillfället så det enda som jag kan göra just nu
är att försiktigt treva mig fram igenom mörkret
Igenom dimman
Ända tills regnet har slutat att ösa rätt ner i mina ögon

Ken Cassel
4/8-08.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 200 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-04 19:01



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
ja vilket fruktansvärt väder- tror jag emigrerar- till Maldiverna eller nåt sånt.
Jättefin dikt!
2008-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel