Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De sju haven

Jag vill köpa mig en båt

åka jorden runt

bara tanken gör mig glad

euforiskt flyger jag

från hamn till hamn

och tänk så mycket jag får se

och tänk när havet ligger blankt

och jag kan spegla mig där uti

loj jag ligger där på däck

jag styr min färd

vart som helst

dit näsan pekar

det blir bra

Du är inte klok sa hon

som var klokare än jag

du kommer bara att behöva

sitta fastsurrad var dag

med tjocka rep vid masten

och du kommer bara att spy

när storm och regn och hagelby

din båt gör redlös

för det stormar jämt

det förstår du väl

sa hon

som är klokare än jag




Fri vers av papessa
Läst 269 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-05 09:22



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Det låter ju riktigt härlig...!
Å tänk så mycket inspiration det finns att hämta på en sån tur med båt...!
2008-08-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Gör det, ut åt segla
när Du vill, inte åt
nejsägare snegla
en galjonsfigur
satt ju fast bra
då kan väl Du
också menar
ja´!!!
********
2008-08-05

  papessa
då har jag hittat min kapten, och Quasimodo du hänger väl med, och jag kan laga lite mat, och Gud så roligt vi skall ha, hoppas att vi gör det snart..
2008-08-05

    ej medlem längre
En härlig dröm som jag delar.. men man kan ju alltid börja lite försiktigt och segla i vårt västra hav..
2008-08-05

  Quasimodo
Skön känsla för detta och en önskan och dröm jag också när, varför vara klok och förståndig, det är det så många som är ändå och hur kul är det !?
2008-08-05
  > Nästa text
< Föregående

papessa
papessa

Mina favoriter
Den grundläggande gåvan