Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(Lite omgjord efter goda råd och tips)




En pytteliten man

 

 

Lilleman gör nog så gott han kan,

sträcker på ryggen och drar in magen.

På sin egen lilla strand är han en riktig man

 

Han käkar proteiner i stora lass

undviker fett och glass

men smygäter choklad.

Lilleman pumpar muskler

för att bli stor stark och glad.

 

Hans verbala förmåga är lika med noll

på sina känslor, sitt förnuft och empati

har han ingen som helst koll.

Lilleman tycker inte detta spelar nån roll 

 

Ska något göras måste han ledas rätt

Lilleman saknar både intiativ och självständigt tankesätt.

Att fråga honom om enkla saker går nog an

men blir frågorna större och djupare

krymper

stackars...Lilleman

 

Lilleman är hal som en orm

viker sig platt för minsta lilla storm,

sticker huvudet i sanden

tills allt drar förbi

Lilleman, tycker själv det är en  klok strategi.

 

Över lik kan han gå i jakten på  sin dröm

detta är inget som hindrar ,Lillemans sömn

Han sover som ett barn när andra

trasslar in sig i hans slemmiga garn.

 

Lilleman saknar sans och vett

på sina pengar sätter han obetänksamt sprätt.

Lilleman en mamma behöver,

gärna en med gott om klöver

 

En ensam och trasslig liten man

tänker mest på sig själv och sitt,

låter andra strida och sopa farstun ren.

Lilleman vill traska på lätta ben 

 

Lilleman vill leka med lätta bollar

när han jonglerar, vill han att alla kollar.

Att vara i centrum är hans rätta element.

Lilleman förstår inte att han är ett

sorgligt skämt

 

Sin roll och betydelse han missförstår

titt som tätt,

en flugskit i universum

är den nätt och jämnt

 

Men Lilleman slår sig för bröstet

hävdar trotsigt och bestämt

Jag är en riktigt man

jag kan, jag kan, jag kan

 

när han tar på strumporna bak o fram

 

 

 

 




Fri vers av Rolfsdotter
Läst 414 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-08-06 20:06



Bookmark and Share


  Kim VIP
Tyvärr så är den galant träffsäker på många män med massor av rädslor som fikar efter någon form av makt! (Kanske även vissa kvinnor förstås...)
2008-08-08

  Blåbäret
Vilken fullträff! *skrattar medlidsamt*
2008-08-08

    eva m h
Inte så mycket självinsikt här inte!!! :-)
2008-08-06

    sunnanvind
Ler*...gott poetat!!! ;)
2008-08-06

  Elaine.S VIP
Här växer det fram en bild av "En ensam och trasslig liten man" och han verkar inte själv inse hur trasslig han är...
2008-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter