Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår närmaste släktingar bland primaterna hotas av utrotning. Är de oroade? Troligen inte, de vet det inte. Men vi oroar oss, på grund av en liten defekt i vår hjärna....


Med hjärnan följde gåtan

 

med hjärnan följde gåtan
att begrundas på olika sätt

kan det som är oändligt i rummet
äga en begränsad tidsrymd
Einstein?

vad lämnar kroppen när den dör
21 gram?

och vart går det sedan
i ett universum där allt är evigt

hur kom jag hit och varifrån?

jag begrundar gåtan på mitt sätt
lik mannen som föll från skyskrapan:
"än så länge har det gått bra!"

i blind förtröstan
kan inte annat

(må du göra på ditt sätt
och finna din förtröstan i det)

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-10 13:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger