Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett glas rött, tack

Mötet,
mellan mig och vinglaset
däri,
blåröda kärleksdroppar

ljuva smaken
av svarta vinbärsdrömmar
utbytt mot
blodapelsinens angenäma bitterhet

friska, ungdomliga doften
sedan länge slutsåld

Italienska rivieran bjuder på
inslag av animalisk doft,
överlevnad

Fyllighet:
besvikelse

Strävhet:
exkluderad närhet

Fruktsyra:
besk förtvivlan

Serveras vid ca 18°C, gärna till sprängda broar.


Ikväll ska jag dricka mig full på
svikna förhoppningar





Fri vers av Hanni
Läst 605 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2008-08-11 18:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
otroligt tät text, njutfull att läsa
2009-10-04

  lyckeli
måste bara igen få skriva hur mycket jag tycker om denna....
2008-11-09

  aol
suverän tet gillas
2008-11-08

  Smurfan
Vilken text.. Grattis till nomineringen
Applåd du får
2008-08-12

  Michaela Förne
Vacker och bittersött..precis som vin
2008-08-12

  Mats Henricson
Ett,synnerligen, illustrativt och fantasieggande sätt att , ärligt och rakt, förklara sin längtan att fly bort en stund ! Härligt !
2008-08-12

  genni VIP
Underbart bra skrivet, "blodapelsinens angenäma bitar", känner smaken genom skärmen
2008-08-12

    Trast
Får också lust att dricka när jag läser din dikt. Vi öppnar en flaska!
2008-08-12

  lyckeli
Nej gumman, ta ett glas KWV istället och skapa dig nya förhoppningar.....
2008-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Hanni
Hanni