Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syster min

Min älskade,
min duva,
min skatt,
skönhet lika slående
som orkidéernas fjärilsformade blad

Kom,
för dig ska jag berätta
om kärlekens vägar

hur den fångar in dig i sitt näste
för att sedan släppa dig fri
tills näste man kommer
och belägrar ditt hjärta

hur mycket jag än
på darrande ben
bävade inför åskan
tog lugnet alltid över
när blixten slog till


Otaliga är de gånger
man melankoliskt
plockar brustna bitar
längs stadens obelysta gator
efter att stormen avtagit
blir luften syrefattig
i ett kaotiskt tillstånd
befinner sig själen
men inte fri

Har du hört min ängel,
att efter regnet kommer solsken?

Regnet,
dessa små droppar av kärlek
träffar din silkeslena hud
renar
separerar
det oförglömliga från smärtan

Harmoni,
att minnas är vackert
men fastna inte där min ljuva
sprid ut dina vingar
ha modet att flyga
våga älska
våga dyka

Dessa små droppar av kärlek
kommer alltid att falla
så låt dig fångas min blomma
ty kärlekens vägar äro många
men kommer alltid
att leda till ditt hjärta




Fri vers av Hanni
Läst 560 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-05 22:59



Bookmark and Share


  Quasimodo
Levnadsklokt till livet och med kärleken till den, i att kärleken är där i hjärtat, inte en eller bara någon utan mycket mer och större än så !!!
2008-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Hanni
Hanni