Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något jag skrev för ca 1 månad sedan.


Astfalten Bränner Barfota Hjärtan

 

 

sommarens hetta trycker mot pannan
astfalten bränner barfota hjärtan
samtidigt som solen torkar mina tårar

fåglarna kvittrar, sjunger sin sång
barnen springer och leker hela dagen lång
vattenkrig, kurragömma och glassbåtar som smälter
nygrillat kött, korv och svalkande öl
som jag dricker tills jag vinglar och välter
i ett buskage någonstans vid europaväg 18

ja sommaren är så underbar
allt är så ljuvligt och skönt
vinden är ljummen, gräset är grönt

men här går jag
tycker inte alls att sommaren är bra
ni måste tro att jag är dum i huvudet
och vem vet
kanske är jag det

för att ensam gå
längs stigar och spår
idag precis som jag gjorde igår

känns bara så kallt
och jag fryser även om termometern visar 32*

för när man inte har någon
att dela det underbara med
när man inte har någon som håller ens hand

det är då jag hatar sommaren
samtidigt som jag vet
att du njuter på någon strand

får sanden mellan tårna
med någon annan som håller din hand
någon som borde vara jag

men jag har iallafall min ipod
den håller mig sällskap
även om varje sång tycks handla om dig

och jag önskar
att du kommer och tar mig
för jag kan inte fly från saknaden
efter kärleken

och tanken på dig
värmer mig mer
än solens hetta

så älskling
kom och värm mig

gör sommaren bra igen

 

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 543 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-13 17:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP