Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sista dikten i diktsviten en kärlekssaga som någon gång kommer när jag lärt mig förminska mina "kort" men till det är tiden nu alltför kort.  Eftersom jag snart skall fara bort.


Bärskog

 

Sakta strövar

jag med hund

i skogen.

 

Gläntan med

lingon lyser röd.

 

Då slår känslan till.

 

Våra bärhinkar

borde vi fått fylla

här i dag.

 

Druckit kaffe på bänken

vid stigen.

 

Njutit skogens stillhet.

 

Druckit luftens klarhet

spanat på molnens jagande

över himlen.

 

Trots att förnuft

och vishet vet att

vi var två irrbloss

som fick glädja

varandra en tid.

 

Tar besvikelsen

och saknaden överhanden.

 

Jag är fortfarande

arg på dig Gud.

 

Men även tacksam

för att du visat

mig att glädjen

mellan två människor

kan finnas.

 

Så var det åter dags

att släppa taget.

Jag får väl tänka

palsternacka.

Byta fokus.

 

Krypa ner i intigheten

för att finna möjligheten.

 

Och följa livet dit

det tar mig.

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-17 17:52



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Det du har lärt mig om palsternacka och fokus
är bland det bästa jag har lärt mig.
Kram.
2008-08-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
När livet tar
en sväng och
man får sig en
däng, kan ju en
uppmaning Du, ny:
****TERRÄNG****
****************
2008-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP