Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårkanalerna vaknar till liv

.

Klockan har sedan länge
passerat läggdags,
men hon kan inte sova,
trots att kroppen badat
i sanden som John Blund
strött ut över hennes prinsessäng
för att skänka henne
några lugna timmar
så att hon kan överlåta sorgen
till det omedvetna
så att medvetande,
under tidens helande kraft,
får en efterlängtad vila
- men denna kväll,
precis som dom flesta andra,
sedan sorgen började växa
i hennes själ,
så vaknar tårkanalerna till liv
just då kroppen
är redo för att sova
men som då
inte lyckas finna luft,
blod
eller lugn nog
att kunna låta sig överdränkas
av sömnen
som natten
så underbart erbjuder




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 499 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-08-18 00:22



Bookmark and Share


  dansa som dom andra
Vackert!
2008-08-23

  Cadena
En vacker och ömsint skildring av något som är så viktgt för oss ala.
2008-08-19

  Maria T
Mycket fin skildring av sorg
2008-08-19

    deb8
Underbart poetade rader som är lätta att känna igen sig i. Böran är suverän och John Blunds sand som ett helande filter. Tror att skönheten i orden skulle kunna vinna på en uppdelning, för det känns som om det blev lite kompakt mot slutet så att sammanhanget går lite förlorat...
2008-08-19

    mr cloud
du skriver sååå bra !
verkligen .
och grattis till placeringen :D

"Klockan har sedan länge
passerat läggdags,
men hon kan inte sova,
trots att kroppen badat
i sanden som John Blund
strött ut över hennes prinsessäng
för att skänka henne
några lugna timmar"

bra !
2008-08-19

  Carola Zettergren
Mycket väl poetat!!!Grattis till placeringen!
2008-08-19

  devilsangel
Underbart skrivet! Jag gillar verkligen din stil, elegant fast naturligt på samma gång...det finns så mycket mellan raderna, bilder målas upp, fantasin får leva ut...snyggt!
2008-08-19

  Måna N. Berger
Flödet är kongenialt med textens innehåll. Mycket bra!
2008-08-18

  * Ammi *
bra skrivet om det som drabbar många av oss, brist på den välbehövliga sömnen
lite sagolikt över hela texten!
2008-08-18

  Mygg
O, så vackert du skriver. Stor applåd för denna mästerliga text!
2008-08-18

    Lindizz
starka välskrivna målande ord som skapar bilder. En sorgsen ton om hur lätt tårkanalerna vaknar till liv precis när de är dags att sova, där natten skapar oro och sömnlöshet. fint skrivet.
2008-08-18

    sajo
Att läsa dessa välskrivna ord känns. Man riktigt ser bilden framför sig som du beskriver John Blund, prinsessäng och tårar som rinner. Vet så väl hur jag kände då min far gick bort precis så du beskriver. När jag skulle somna på kvällen vaknade tårkanalerna till liv.

Gillar hela dina text. Applåder.
2008-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna