Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

nära min mamma följer jag tidens obevekliga gång




Stundens timme

 

Så bräckligt liten och smal

men själen så vital

så nyfiken på allt som sker

och du vill bara veta mer-

 

 

din spröda hand ditt vita hår

du darrar när du står

 

 

var kväll när sömnen kommer

du tror den tar dig bort

och att du inte vaknar mer

så vilan den blir kort

 

 

du tror ej på din själs förmåga

att till ett annat land få åka

men du har lovat att beakta

att som min ängel mig få vakta

 

 

och när jag några frågor har

till mig du kommer med ett svar

 

 

du hoppas att jag hinner fram

du vill så gärna vila i min famn

när stundens timme snart är inne

då du till mig blir blott ett minne

 

 

 




Fri vers av papessa
Läst 306 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-08-18 10:41



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Blir så tagen av denna..innerligt kärleksvarmt och fint
2008-08-21

    ej medlem längre
En varm ocj kärleksfullt rimmad text, som flyter fint och gör att jag som läsare kommer rätt in i stämningen!
2008-08-20

    ej medlem längre
Hela dikten är som en varm famn av kärlek mellan er två.. skön att läsa
2008-08-18

  Quasimodo
Kärleksvarmt och ödmjukt !!
2008-08-18

    Maria Malm
Otroligt vacker och fylld av närhet.
2008-08-18

  mare VIP
..mycket vackert...om kära mor..
2008-08-18
  > Nästa text
< Föregående

papessa
papessa

Mina favoriter
Den grundläggande gåvan