Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Björnbärsfrukost i regnet

 

björnbären sväller i regnet
augustis mörka kyssar

lystna som korsspindeln i snärjena
tunga av mognad
mättade på somrar

över hela Europa skickar de ut revor
ända ut till öarna
där de klättrar upp på stenmurar
vinkar åt havet
med oskuldsvita blommor i diset

havet en blank tenntallrik
bortom
bortom sötma och infekterade taggar

mitt ute på ängen
skaparens manande pekfinger mot himlen
från ena sidan: "Create or die"
från den andra: "Die and create" 

björnbärsfrukost i regnet
jag rullar minnen på tungan
låter dem sakta smälta

som stulna kyssar




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 1645 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2008-08-18 11:57



Bookmark and Share


  Kim VIP
väldigt fina liknelser!
2015-03-07

  Lollitta VIP
björnbärsfrukost i regnet

_________________+++++

björn_frukost med mig i regnet!!!!!!!!!!

Freeeeeeestande.......
2014-12-22

  louisegirl
Så fint!
2014-01-17

    ej medlem längre
om du visste vad mina
barndoms minnen rullar
när jag läser din dikt
Som barn på en ö i
Bohuslän blev björnbären
mina vänner och sol-
mogna- min goms lisa
tack förr påminnelsen
2013-12-18

  Nils Teodor VIP
En glädje att läsa
härligt vacker
2013-09-15

  Lollitta VIP
ag rullar minnen på tungan
låter dem sakta smälta

som stulna kyssar



Briljant !!!
2013-06-01

  shiiva
Fint skrivet
älskar rubriken
2011-02-09

  La Magnólia VIP
Så njutbart att läsa din målande beskrivning!
2011-01-15

  Maria T
Jag ser dom tunga bären
mättade på sommar
Jag känner den söta smaken
Härligt nu när det är vinter
snö och kallt
2010-01-06

  Mats Henricson
En oerhört vacker "ordtavla", mycket målerisk och naturnära !!
2008-08-20

  aol
härligt målande vacker dikt som går till mitt hjärta bokmärks
2008-08-20

  Antropofagen
Mmm! pjönpäsbussar smaka sej höstsött, jå!
Minnesrullar och en blankpolerad ram, snyggt som fanken.
2008-08-18

  Dr Jimmy Johansson The 777
-Stilistiskt.
2008-08-18

  Larz Gustafsson VIP
Magnifikt!

Gillar detta med augustis mörka kyssar och biten om Europa (även om jag är EU-motståndare).

Däremot hotar inte Gud på det sättet.
Om Han river i så är det för att varna, inte för att skrämma till underkastelse.

Tänker på Ralph Records: "Buy or die!"
2008-08-18

  Il poeta della luna
Vackert värre!
Beskrivande och målande,
känslolevererande och bara massa mys
*applåd*

Patrik [läs gärna min senaste]
2008-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger