Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att ha arbetat natt i trettio år har jag utvecklat ett alldeles speciellt förhållande till sömnen...


Jag längtar sömnen

 

jag längtar sömnens  andning mot min kind
när tankens fåglar lyfter
ur främmande trädkronor
sjungande ett språk jag inte kan få mening i
jag längtar lakanets svalkande omfamning
medan jag går in i landet mina drömmar utspelar sig i
jag längtar sömnen
mer än vakenlivets obegriplighet
och när jag vaknar vet jag inte om jag är
en människa som drömmer att hon vaknat ur en dröm
eller en främlings dröm 
jag boar in mig tryggt i sömnens frihet
längtar dit var vaken stund




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-18 23:50



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
hög igenkänning. Har länge jobbat i hemtjänstens kvällspatrull: det är ett tacksamt arbete att få hjälpa mänskor i säng; de är mycket tacksamma att dagen äntligen åter är slut.
2008-08-19

  aol
som en befrielse så igenkännande förlösande poesi
2008-08-19

  Larz Gustafsson VIP
Den är en befrielse, precis som döden kommer att bli det för min del.

Behaglig skildring. Mycket tilltalande.
Får nästan lust att gå och lägga mig igen.
2008-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger