Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna instinkt som finns medfödd och utan av-knapp

.

Den brunbefläckade grodan
hoppar med pricksäkra
och tillsynes
lätta skutt
längs stigen av
vattenbeklädda gråstenar
vilka tvingar bäckavattnet
till porlande läten
och som Moder Natur
med varsamma händer
utplacerat i vattendraget
för att underlätta passage
för skogens mindre varelser
utan att tvinga dessa
att riskera livet,
då nyfikenheten vaknat
och bestämt sig
för att leka utforskare

Denna instinkt
som finns medfödd
och utan av-knapp,
en instinkt
man villigt följer med
utan större eftertanke
då barnsbenen pirrar
och spritter
just vid dessa uttåg
och då är det tur
att Moder Natur
håller hårt i handen
och visar vägen
mot en säker destination
då nyfikenheten
leker gud
och dansar,
som en rökridå,
med medvetande,
för att erhålla makten
och möjliggöra att
utforskaren i oss alla
får ta på sig skorna
och ge sig ut på vandring
- en vandring som förgyller livet




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-19 11:34



Bookmark and Share


  aol
god insikt så vacker poesi
2008-08-22

  korpfjäder
Jag gillar den här doftande berättarglädjen - tänker, att det skulle vara skönt med lite mellanrum bara.
Så att man hinner se och höra, andas, dofta....
Som tankepauser liksom.
2008-08-19

  Måna N. Berger
Jag är rent förälskad i många av dina formuleringar här, det är så ungt, livskraftigt och friskt skrivet - och tänkt - att jag blir lycklig! Låt nyfikenheten dansa, håll bara Moder Natur i handen! Applåd!
2008-08-19

  * Ammi *
ja det gäller att kunna se även de små detaljerna, Moder Jord har mycket att erbjuda om vi tar oss tiden
en bra text som flyter som den ska .. likt bäckars drillande färd utan av-knapp!!

tack för läsning!
2008-08-19

  lodjuret/seglare VIP
varje gång du vill skriva in ordet 'och' i texten, förkasta detta ditt infall och gör istället en paus, likt den som följer... pauser, mellanrum, underlättar läsningen o medger att läsaren hämtar andan o lättare följer med i böljande rytm
Denna instinkt som finns medfödd och utan av-knapp
.

Den brunbefläckade grodan
hoppar med pricksäkra
till synes lätta skutt
längs stigen av
vattenbeklädda gråstenar
vilka tvingar bäckavattnet

till porlande läten
som Moder Natur
med varsamma händer
utplacerat i vattendraget
för att underlätta passage
för skogens mindre varelser
utan att tvinga dessa
att riskera livet

då nyfikenheten vaknat
bestämt sig
för att leka utforskare

denna instinkt
som finns medfödd

utan av-knapp
en instinkt
man villigt följer med
utan större eftertanke
då barnsbenen pirrar
spritter
just vid dessa uttåg

då är det tur
att Moder Natur
(fortsättning utan kommatecken i radens slut samt inga 'och')
2008-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna