Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite läskigt var det....


A brave new world...

Den nionde mars 2008 skrev jag nedanstående dikt… Nu vet jag vad det handlade om – läste det i tidningen. Det var en människa som blev våldtagen nedanför min balkong medan jag låg i mitt vardagsrum och tittade på TV. Det var tydligen en fullbordad våldtäckt. Jag hade balkongdörren öppen och hörde hennes skrik...

Vill vi ha det så här?

Jag kunde antagligen stoppat gärningsmannen - jag har alla fysiska attribut som krävs för det…

Kanske förhindrat / avbrutit hans gärning… Men jag skötte mitt och såg på TV.

Det var första gången jag aktivt inte brydde mig - eftersom samhället inte bryr sig om mig. Läskigt att det då var en så allvarlig sak.

Detta blir konsekvenserna av den strukturella kyla som blåser mot oss...Om jag hade blivit sjysst behandlad av era representanter inom olika myndigheter och andra instanser hade jag kanske brytt mig om samhällets väl och ve - nu skötte jag bara mitt...


Så här skrev jag dagen efter:
---------------------------------------------------
” Ni borde vara glada nu för nu tänker jag spela ert spel. Jag har precis börjat. Jag ska bli en av er som maximerar min vinst både personligen och ekonomiskt... Jag har ansökt om medlemskap och jag tror att ni kommer att ta emot mig med glädje...”


Igår skrek en kvinna på hjälp under min balkong
man hörde verkligen en jämmersång
men jag hjälper inte människor längre

jag brydde mig inte - jag låg i soffan och tittade på TV
jag hörde klart och tydligt hur ont hon hade där nere
men jag hjälper inte människor längre

det var inte så att jag tänkte att egentligen borde man nog...
jag bara struntade i hennes rop på hjälp tittade på tv och log
jag hjälper inte människor längre

jag har burit pensionärer med brutna ben
med pengar jag ställt upp till folk med problem
men jag hjälper inte människor längre

jag har kört hem folk som varit för drogade
jag har ringt polisen när ingen annan vågade
men jag hjälper inte människor längre

visst finns det dom som har hjälpt mig
och jag kanske skulle hjälpa en och annan tjej
men jag hjälper inte människor längre

det var jag som stannade när din bil tog slut
det var jag som hjälpte din gamla mormor Rut
men jag hjälper inte människor längre

Människor verkar vara egoister i hjärtat
nu har ni fått som ni vill, även om det smärtat
jag hjälper inte människor längre
jag är en av er nu...

välkomna till er nya värld




Fri vers av Casca
Läst 374 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-19 12:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Casca