Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappa, sluta dricka

Kan du inte förstå
att fler än du sörjer
och att fler än du lider

Lärde du dig inte något sist
av allt som förstördes
och fick byggas upp igen

Jag vet att du söker mer
men ingen kan finna det för dig

Hon som älskar dig
och sover vid din sida
Låt henne inte gå
du kommer förlora allt

Jag såg dig falla
Jag var med när du slog i botten
Nu har du klättrat högt upp igen
Det gör nog ondare att falla nu
Än vad det gjorde då

Om du faller nu
Kommer du någonsin
kunna klättra upp igen

Jag undrar om du förstår
Att du faller aldrig ensam
Du gjorde aldrig det

Vi var vid din sida
Vi kommer alltid vara
Men dra inte ner oss igen
Det var så tungt att ta sig upp

Du är för stor för mig
Jag kan inte fånga dig
Jag kan bara försöka stoppa dig
Från att gå över kanten

Din tyngd kommer dra ner mig med dig
Även om du inte vill
Det är inte ditt val
att din son följer med

Såg du mig fall sist
såg du mig slitas i bitar
Jag ångrar inget
för jag var med dig hela vägen

Det blev bättre igen
Jag trodde sagan fick sitt lyckliga slut
När du stod vid altaret
Med henne vid din sida

Är du beredd att ge upp allt
för vad

Snälla pappa
sluta dricka
För jag kommer falla med dig
och marken är så hård

Jag vet inte om vi överlever det
igen




Fri vers av Free
Läst 567 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-08-20 00:42



Bookmark and Share


    Issand.
väldigt vacker och stark, fast jag ryser av den.
2008-10-27

    sajo
Känner igen mig i din text. På något vis så älskade jag min far (finns ej mer). Din text är stark och den berör verkligen.
2008-08-20

  Ettrosamoln.
Du skriver väldigt genomtänkt och bra. Gillar denna mycket!
2008-08-20

    miramari
Innerligt öppet, ett poesibrev.

Gillar den här strofen:

"Jag undrar om du förstår
Att du faller aldrig ensam
Du gjorde aldrig det"

En sak som jag personligen hänger upp mig på i texten är att det versaler i flera versrader ibland och ibland inte. Det stör en fin text. Tar bort lite av flytet. Ja enligt mig då. :-)
2008-08-20

    Bim
..djupt tragiskt,-det sägs att det går minst 10 medberoende på en alkoholist,-människor som är med stöttar lappar ihop etc etc.
tycker att diktarjaget skall göra ett val...smärtsamt bra skrivet.
2008-08-20

  Maria Zena Viklund
stark text och jag vet hur det känns.
2008-08-20

  Fånga dagen
Mycket starkt och smärtsamt
mvh Anna-Karin
2008-08-20

  Mats Henricson
Starkt berörande, hjälplöst vädjande, oerhört gripande, vi, som skonats från det här, vi kan ALDRIG förstå ! Bokmärker , starkt påverkad......
2008-08-20

  Jimmy:n
Såååå bra
2008-08-20

  Vacant
Känsloladdat och sorgligt om något som är så himla svårt att ta kontroll över själv. Texten är fint upplagd och lätt att dras med i, och avslutningen klingar hopplöst vidare. Stå på dig =)
2008-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Free