Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Outlet stores


Outlet stores
Stora, fyllda lokaler
Som en susning från 60-70 talet
Ni som minns, de stora varuhusens tid
EPA, TEMPO, DOMUS
Där skulle ”allt” finnas verkar de som

Ingen av dessa finns kvar
Nu finns de stora elektronik och skit stores
Nästan större än vad dessa varuhus var
En gång i tiden
Istället för att ta varsina regioner och stadsdelar
Så ”samarbetar” man för att få dit folk

Men den dag ”energikrisen” slår till
Så kommer det att stå människor
Mest grabbar, med vit skjorta och slips
Tittande ut mot tomma parkeringar
Svettandes över vad de ska skaffa för jobb

Den dag när ”den nya sabbaten”
Nämligen lördan, mest ”lönelördagen”
Inte har plats i plånbok och bensin tank
Så kommer det att finnas stora tomma
Varuhus att köpa, billigt
Med stora parkeringar till
Långt från människors boenden…




Fri vers av LassO
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-12 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO