Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En Rimmer om en av Sveriges Största Arbetargestalter, AUGUST PALM, Skräddare och Socialist . Helt och hållet min bild av denne pionjär... (August Palm verkade under tidigt 1900-tal , in på 1920-talet, satt i fängelse flera år för sina aktiviteter)


"Den Röde Skräddaren !"

Han var den Röde Skräddaren
han slogs för facklig rätt
höjdarna blev allt räddare
han förföljdes , på många sätt

Mäster Palm åkte från stad till stad
och folk kom ,flera tusen
Han höll sina heta tal
sen åkte han i buren

Men ,nästa dag igen
En ny stad , tal igen
fjärsman kom
tog honom
samma visa
spelar ingen roll
vilken "lisa"
för Palm hade koll
han visste att,
till slut
skulle varje snut
en dag, "kamma noll"

Så "Skräddar´n" fortsatte sin kamp
för folkets rätt till en klubb
tusen sinom tusen "avstamp"
aldrig något "fubb"
För Folket en hjälte
DET HÖGERN ALDRIG smälte
och facket fick chansen en dag
det BLEV riktiga avtal
Så "Palmen" fick rätt
fast han ALDRIG hade det lätt
men han gav ALDRIG tappt
levde mycket knappt
enkel logi
ingen lyx alls
för hans MAGI
visade hans "kall"

Och, DÄRUPPE , i himlen
GRÅTER Mäster Palm
och DET UTAV HARM
när HAN SER HUR "DE" "UTAN SKAM"
NU FÖRSTÖR HELA HANS HÅRDA KAMP !!!.....




Fri vers av Mats Henricson
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-23 19:17



Bookmark and Share


  LassO
Håller med, en hjälte helt klart. Finns en skylt på ett hus i Åvik, Hudiksvall efter ljust en av Palms möten. (satt i häkte efter det mötet med) Och som sagt, nu är det bevisat att "grisarna i Djurfarmen" tagit över, när man ser hur topparna lever inom S
2008-08-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
En föregångare
med stil och hopp
i sitt lopp, fanns han
här nu, skulle många
få se opp! Inte sitta
på topp, kanske
få sig en propp...
2008-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska