Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som ett moget Transparent Blanche

 

jag känner mig just nu harmonisk

jag är i fas med årstiden
som ett moget Transparent Blanche

som ännu inte rimfrost i håret
som ansvarsbefriad från trädgården
som dold i sammetsmjuka nätter

jag känner mig riktigt hemmastadd
på den här verandatrappen

synd att jag inte får bli kvar




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 288 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-25 01:15



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
en flykt. till. verandatrappens sammetsmjuka zon. Tonen andas med mildfotade avstampet "jag känner mig"; andas "det här är sant, jag känner mig", tillskillnad mot "jag är" som låter mer definitivt, mer självklart. Jag föredrar det mindre självklara. Sista meningen är för mig inte i första hand om att inte få bli kvar i lvet, utan i stämningen, tillståndet, läget, känslan.
2008-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Låter aptitretande...
Mogen frukt skall det vara...

Ingen av oss blir kvar, min vän.
Inte heller barnet på handlarens trapp, som tappat sin papperslapp.

Men man kan få komma till en plats där ljus och frid för evigt råder. Genom Jesus Kristus.
2008-08-25

  aol
vacker poesi sånt är vårt liv
2008-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger