Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhetens pris

 

det mulnar i bröstet
det molar och drar
ett minne slog segervisst ner
som en gam på as

jag minns den som alltid
stod ensam på skolans veranda
och gjorde sin ensamhet
exklusiv

den som aldrig blev vald
och valde bort allt
för att inte bli sårad igen

det gör ont en sekund
det var jag




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 323 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-26 18:43



Bookmark and Share


    Mymlan.
Ja, mycket starkt och beskrivande. jag tror att många kan känna igen sig i den här texten, för den känns så smärtsamt sann.
2008-08-27

  aol
så smärtsamt igen kännande så gripande poesi
du är bara du
2008-08-26

    miramari
Bra text!

Gillar speciellt:

"den som aldrig blev vald
och valde bort allt
för att inte bli sårad igen"

Säger mycket de raderna.
2008-08-26

  Larz Gustafsson VIP
Och jag. Fast på en annan skola.
Gymnastiken struntade jag i.
Den sabbade jag medvetet. Eftersom jag hatade den och fortfarande anser att den bör vara frivillig.
Men jag blev bortvald på annat sätt.
2008-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger