Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegel, Spegel på väggen där - Se hur hemsk jag är

 

 

 

 

jag ser mig själv i spegeln
och föraktar allt jag ser
för jag känner inte igen mig själv
det där är inte jag

men ändå så är det

jag

och jag

jag är inte särskilt stark
heller inte speciellt vis
jag är nog inget att vila ögonen på
kanske inget att ha alls


i mina ord har jag beskrivit
hur jag drar på mig en osynlig mask
bland mina vänner
och antar rollen
som en kille som mår bra

en mask som gömmer mitt inre
en död man bakom en fasad

men i natt insåg jag
att jag borde ha en riktig mask
så att jag kan gömma hela mig

för jag ser alla mina motgångar
i mitt eget ansikte

jag ser hur jag inte orkade mer
och bara gav upp

hur jag blev såhär
en man
som inte ser ut som jag

typiskt

när man väl slutat hata sitt hjärta
så börjar man hata sin spegelbild

jag måste ta tag i mig själv
slå rakt på
hårt på käften

göra något åt det här
för såhär kan det inte förbli

jag vill bli jag igen

och ingen flicka
kan vilja ha det här

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-08-26 22:07



Bookmark and Share


  Matilda Linnéa Tinér
Bra bra bra bra!
något av det bästa jag läst av dig!

( sidospår, var den du vill vara för att du ska tycka om dig själv
inte för att någon annan ska tycka om dig.
Så kommer det andra av sig självt! )
2008-08-27

  Louise. J
Vem skulle inte vilja ha vad sa du? :)
2008-08-27

  Angeldust
kan knappt se mig själv i spegeln som du, gillar inte det jag ser...en kvinna som gång på gång försöker resa sig upp...jag tror att det syns i hela mitt ansikte, men skenet bedrar det mesta sitter på insidan.kan bara säga till dig GO GO GO du fixar det. bokmärker din text av igenkännande Tack kram Tinny
2008-08-26

  lyckeli
Klok man är du, som ska ta tag i känslorna...man måste älska dig själv först...sedan kan man älska andra, och bli älskad av andra.
Du är bra!!
2008-08-26

    AnnaGs
du är allt utom hemsk!
Du är en underbar person,
som skriver som en gud!!! :')
2008-08-26

  Frederick
Åhhhh vad man känner igen sig här.
Tack för att du sätter känslor på papper, TACK.
2008-08-26

    Jojjan
Ha, skulle inte tro det. Kolla bara på kommentarerna du antagligen kommer få (eller åtminstone dem du fått på andra texter) så ser du hur många flickor det finns som skulle vilja ha det där...
2008-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP