Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkrets Evangelium

Morgonstjärnan föll i fjärran,
inte ens Lunas strålar kunde rädda honom.

Döden, som endast varit en tanke,
skrämde honom, åklagaren, den evige ifrågasättaren...

...Lucifer...

Han föll genom himlasfärerna,
brinnandes likt ett irrbloss i fjärran.

Men han dog inte,
världen inunder honom förnam honom ej...

...Satan...

...den togs endast bort fån hans sinne,
då han färdats till Hel,

Ingen mer värld att förnimma,
endast elden i Hel...

...Belsebub...

"Här är jag kung!
Hellre regera i Hel, än att tjäna i himlen!"

"Må alla förtappade själar komma hit ner!
Och de ska regera under mig!"

...I Antikrists, den falske profeten och Djävulens namn, Amen!




Prosa (Novell) av Henrik Svensson
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-29 18:47



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
har noterat att idag är det mycket ..religion i poesin..är det för att det är fredag? nå ..har lite svårt för de starka orden men gillar rytmen och uppbygganden av den färgstarka sakrala bilden. Det brinner!!
2008-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson