Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett adjö till en dålig vän som jag älskade en gång.


Levande begravd


Jag begraver dig i dag
i en djup grop
i min själ.

Varje skovel jord
är en avskedsrit.

Sedan reser jag
en sten av is.

Nu är du bara
ett minne.




Fri vers av Thirre
Läst 459 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-07-24 11:03



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Sen är det bara att gå vidare. Snyggt fångat med ord. Gillar.
2008-01-19

  Rublev
En stark dikt om att sätta en gräns, att välja livet, att gå vidare...

(Funderar: kanske blir det ett ännu starkare slut om du bara använder "nu" i sista strofen. Prövar med andra varianter:
"Sedan reser jag en sten av is."
"Till sist reser jag en sten av is.")

Tycker om att minnesten kommer att smälta när våren kommer!
2005-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Thirre
Thirre