Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sista färd

Bomber briserar.
Människoliv tar slut.
Finner vi någonsin vägen ut?

Vi älskar utan kärlek.
Vi brinner utan eld.
Vi kämpar utan mod.
Vi lever utan blod.

Vi gräver vår egen grav.
Vi finner njutning i det makabra.
Vi söker lyckan i det sensationella,
det artificiella, det materiella.

Vi finner inga råd.
Ondskan förföljer oss all tid.
Vi finner ingen nåd.
Vi finner aldrig frid.

Vi älskar utan kärlek.
Vi brinner utan eld.
Vi kämpar utan mod.
Vi lever utan blod.

Människan lever aldrig som hon lär,
ty människan lär sig aldrig av sina misstag.
Bomber kommer alltid brisera i vår värld,
ty människan lär sig först på sin sista färd.




Fri vers av Daybreaker
Läst 288 gånger
Publicerad 2005-07-24 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daybreaker
Daybreaker