Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto, Mellringeklinikerna Örebro. Min gamla arbetsplats.


En gammal skötare

 

jag har vadat allt för djupt i andras ångest
den börjar nafsa mig i knävecken

intill förväxling och förblandning
är jag lik dem jag ska hjälpa
där alla tågen gått och alla klockor stannat
där passionens syster mania
med suicidia och susselull har somnat in på armen
hos mor psykopatia
jag drar upp filten stoppar om dem
jag är luttrad garvad
vidöppen och alltför trött att frukta döden
när det lider emot morgonen igen

då tar jag sömntablett för glömskan
av de alltför många öden jag bär med mig
jag kan aldrig någonsin få permission
från vad jag sett





Fri vers av Måna N. Berger
Läst 438 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-31 01:40



Bookmark and Share


  PPQ
detta borde du skriva mer om.....ditt yrkesliv....och de förändringar somgjordes inom branschen under dina yrkesverksamma år
2010-05-26

  Larz Gustafsson VIP
P.S. Gammal håller jag inte med om. D.S.
2008-08-31

  Larz Gustafsson VIP
"Pure Mania", som ett album med engelska punkbandet Vibrators heter.

Det där är väl ett jobb man lätt tar med sig hem.

Nej, man kan aldrig få permission från vad man vet. Kanske kan tillfällig lindring i form av en film infinna sig. På sin höjd. Men jag tror på Gud och att Han kan ge kraft att bära.

Det heter f ö i Bibeln att den som ökar sin insikt ökar sin plåga.
2008-08-31

  glittertindra
jodu.. när man jobbat mycket i vården bär man mångas historier inom sig... av alla sorter... men det som är vunnet är en ökad förståelse och större känsla för att bara vara mänsklig...
2008-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger