Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En höstdikt


Skogens tal

Ljuset tappar
sommarens spänst
drevar och går
med dagen i bindel

plogen brer jord
på åkerns säd
och tinglande lyktor
skrämmer natt i träden

kylskåpskappor
springer mark och vatten
spåren skiner
i glittrande glid

åter sover dagen
kring klockornas varv
och bränder släcks
i skogarnas harv




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 244 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-09-02 11:44



Bookmark and Share


  Maria T
Allt går ner i varv till ro och vila
Fin höstdikt
2008-09-04

  Michaela Dutius
Du lyckas räcka läsaren hela höstkänslan- vemodet och kurandet inför det som väntar.
Skickligt!
2008-09-02

    sajo
Vilken härlig höstdikt att läsa.
2008-09-02

    Maria Malm
En finstämd höstdikt.
2008-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö