Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har alltid fascinerats av stjärnorna en klar kväll... Ändrad något 23/11-08


Stjärnskådaren

Jag vill höra
himlarna sjunga
i stället är stjärnorna
blinkande stumma
under böljande blad

rymden är full
av mörka martyrer
som dricker moln
ur vintergatans flor av damm
men mänskor är för små att förstå...




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 391 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-09-03 11:36



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Ja, mänskor är för små
för att förstå, men likväl
fascineras vi, liksom du
att skåda bortom rymderna.
2008-09-05

    Brus
Jaa, en mycket vacker dikt!
2008-09-03

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Å vad vacker
2008-09-03

  Rude Billy
kanonfint!
Härligt å se att det finns någon som inte håller på med en massa knepiga radavstånd å brytningar mitt i texten!
2008-09-03

  Maria T
Vi fascineras av denna enorma stjärnhimmel
men kan inte förstå...
Mycket fin dikt.
2008-09-03

  Hildegun Relefors
Ja, ofta är man liten, som du sett under stjärnorna!
2008-09-03

  anits VIP
Vackert
2008-09-03

    sajo
Stjärnhimlen har alltid lockat ut mig. Jag kan stå och se samma stjärnor som dig fast jag är längst i norr och du i söder.... ja oavsett var man än är så finns samma stjärnor.

Tänkte på detta i februari då vi var på Teneriffa. Månen var alldeles rakt ovanför oss men då vi kom till Sverige så fortsatte jag att titta rakt ovanför huvudet men där var ju ingen måne.

Bra skriven text. Applåder.
2008-09-03

    Bodil Sandberg
Ja fascinerande är stjärnehimlen och även din vackra vackra dikt därom..tack Fredrik
2008-09-03

    Maria Malm
Vackert om stjärnor..gillar också dessa stjärnklara nätter..
2008-09-03

  * Ammi *
samma här, men nu har det varit stjärnbrist !!

vacker text!
2008-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö