Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tsunami

IV
tvära kast snävt nät intrasslad sjöjungfru
på havets botten under istiden

skeppets last dumpad slarvigt piratflaggan slak
nära Neptunus födelseplats fastfrusen stilla i tiden

jordbävningens eruptioner omskakar världshaven
krossad is flyger som vulkanens lava förvandlas till tårar av solen


ur bottens innandömme pressas olja upp
genom hjälplös frusen sjöjungfru
transformerar blod och saliv till gyllene olivlundar

II
det fanns en man som högg ner törnesnår för sin Prinsessa
sönderskuren ärrad upptäckte han förfärad
att hon var lika illa däran

perfektionens dröm var krossad och isen i hans hjärta
manade maniskt fram tiden när han slängde henne i Mariana graven

III
en sjöjungfrus andedräkt väcker de döda ur sina massgravar
av djup sprängda lungor
tidens is frös halsen
där havet snabbt hade fyllt henne med salt vatten

Neptunus makt haltade hatet ett ögonblick långt för att knäppa händerna i bön
och när han frös stillades hans sista tanke började borra hål i stenhård is




Fri vers av objekt3
Läst 580 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-09-04 19:20



Bookmark and Share


  objekt3
https://soundcloud.com/user-660895538/tsunami
2018-08-02

    Trast
Det här var en lite ny, renare, ton i ditt skrivande. Tycker den är mycket lyckad.
2008-09-05

  mikael ejdemyr VIP
Egensinniga! Äntligen tillbaka, efter en nätliknande tystnad på havets botten. Börja med slutet, så typiskt dig :) Och någon egentlig början finns inte. Men den här tsunamin var välkommen!
2008-09-04
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3