Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kanadagäss på Djurgårdstur


Hon styr familjen
med bestämda steg,
högburet huvud
och stadig blick.


Tre gråulliga bollar
på led
tätt i hasorna.


Han trampar på,
bakom ungarna,
stark, beskyddande.



Mmmmmmmmmm
ett äppelskrutt,
smakar sött och gott.
Svårt utan tänder,
ungarna blir sugna
och vill
smaaaaaaaaaaaaaaaka.



Honan släpper inte
taget om äpplet som,
till sist försvinner
ner i hennes mage.


Tre besvikna ungar,
kikar med hängande
huvuden och
ledsna ögon
på sin mamma
och piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiper




Fri vers av Idun 1
Läst 327 gånger
Publicerad 2005-07-25 20:43



Bookmark and Share


  Rachel Roth
vilken e-gås-istisk mamma!
2005-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Idun 1