Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Festande




Det talas om fest
Festa
När jag va liten så var en fest kul
Klassfest, bröllopsfest, ja allt
Kunde innefattas i fest
Om man träffades med mer än en familj
Eller en grupp
Det var också kul
Vi barn hade kul
De vuxna verkade ha kul
Tant Heeds wienerbröd…
En gång smällde brorsan i sej 8 st
Ja, de var slut när morsan kom på honom
Men de var fest

Festen var, gott fika
Tårta, eller nåt annat, wienerbröd med mycke hosta
Stora fina, ”nyttiga”
Fest för oss alla, ingen blev ledsen
Ja utom på Carl Axel och Irenes förlovningsfest
Då vart alla sjuka
Säkert i alla fall, 90 % av de kanske 100
Som var där, nåt konstigt med tårtan
Olycksfall, men den smaka konstigt med
Attan va dåliga vi vart

Men festerna var alltid roliga
De gav alltid nåt
Vi njöt av dom
Vi kunde, njuta, vi kunde kalla det festa
Idag så undrar man om man inte bytt ut meningen
Fest, betyder sprit
Små glin under 15 får tag i sprit
Till sina ”fester”, det sups ner
Drogas, man fotar av nakna killar och än mer tjejer
Hänger ut på nätet
”var är festen”?
”Jo den är i flaskan, eller kanske dunken”

Är ”festen bra” så ska man höra vad man gjort
Dan efter och innan dess
Ibland ännu mer efter
Så ska man ha ågren
För allt man gjort eller inte gjort
Är det fest, missar man inte nåt
Jag har fått suttit med relativt små barn
Och försökt få dom lugna och sova
När mamman, satt helt borta
Efter en massa skrän

Eller se någon ställa sej och strippa
I fyllan och villan
Allt för, att det har slagit slint i huvet
När de ”festat”….
Jag tar en wisky, ibland
Eller vin
Kanske nåt annat
Men när det är fest, vill jag veta, vad jag gör
Och vad jag gjort
För hur ska de annars va kul

Annars kan man ta sömnmedel lika gärna
Så kan de andra hitta på nåt kul
Som man har gjort, utan att veta om det
Varken under tiden eller efter
Vill ni ha fest, med mej?
Skål på er då, för de som vill skåla
Men… låt minnet vara med, hela tiden




Fri vers av LassO
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-12 17:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO