Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland oförväntat, tar livet en annan färdriktning!


Morgonen

 

Tröttheten var som en klibbig våtservett. Resan var slut hon var framme och vaken. En ny plats.  Obekant, främmande. Snabba steg utanför rummet . Hon var vaken från en förvirrande dröm.

Rummet var okänt, sängen obekväm. Något sprängde i huvudet , hon förstod inte vad. Vi ska se om du kan få en tablett mot det onda!!!! Lång väntan. Ingen som kom. Hon ringde på klockan. Vi måste höra med syster om det finns nått att få, när hon kommer!

Var är jag?

På sjukhuset!!!!

 

Försöker vila, vänta ännu en stund. Får Alvedon och ett vattenglas. Tar mig till badrummet själv utan hjälp. Är inte ensam på rummet. Någon annan vilar i sängen bredvid. Två systrar berättar, vad som hänt. Förrvirrat, oroligt lyssnar jag!

Vet dom där hemma att jag är här?

Hittar mobilen och ringer hem.

Jo vi vet var du är!! Jag var hos dig länge igår!

Jag ska röntgas. Flyttas till  rätt avdelning för min åkomma. Jag ska få äta frukost. Jag ser en förvriden värld. Det går inte att läsa. Jag känner mig rädd...                          




Prosa (Novell) av madigan
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-06 07:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

madigan
madigan