Se Framåt eller" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Se Framåt eller


Bakom

 

Du hade aldrig sett dig om, sa du

I fruktan av att se resten

Av de gulmålade spöken

Du blandat med honungslena

Baktankar

 

Alltid framåt skulle man se, sa du

Mot nyupptäckta blånande sanningar

Under de vita snackmolnens skuggor

De som tappade sina stapplande hopp

Fick ligga kvar

 

Själv hade du tvingat åt dig bevingade skor

Som gjorde din framfärd obetvingligt säker

Din enda spegel hade du tyvärr glömt

Där du gult spöklig tog dig fram




Fri vers av madigan
Läst 597 gånger
Publicerad 2009-09-01 20:08



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Har man en schackrutig häst boendes i badkaret kan nog vad som helst hända. Att dess vingar är hopvikbara och passar i städgarderoben bredvid strykbrädan är förstås ett måste. Har den dessutom åtta ben och finns avbildad på olika etsningar hängandes på gallerier världen över får man väl ändå vara glad. Gudar kan ibland avbildas, det hänger mest på betraktarnas öga vari vagelns bjälke är förtegen.
2012-07-14
  > Nästa text
< Föregående

madigan
madigan