Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Kyrkan


Vi stod där på rad.
Blottade små barn,
med bara själar.

Herren såg vår ånger.
Inte för en sekund tänkte jag,
att jag bara var ett barn.

Det som fanns att hänga upp min lydnad
på, var ritualen.
Jag visste vad jag skulle säga,
vad jag skulle göra
och var jag skulle vara.

Oh Herre,
jag försökte att tukta mina tankar.
Genom min skam växte din makt.
Du fick alltid rätt.




Fri vers av Hedda
Läst 365 gånger
Publicerad 2005-07-26 17:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Genom min skam växte din makt.
Du fick alltid rätt."
Här uttrycker du det så fantastiskt bra! Jag tänker på min första bikt, när jag var 7. Och jag tänker än en gång på hur religionen, trots att den säljs som kärlek, egentligen inte verkar vara annat än en fråga om makt, manipulation, skam och rädsla. Tack för dikten!
2005-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Hedda