Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är förlorad i dig.

Jag söker dig,
du är eftersökt,
och jag anar att du inte vill bli funnen.

Du är en inkarnation av all min skräck
och all min längtan.
Hur ska jag kunna överväga dig?
Vem vill du vara för mig?

Om jag överlämnar mig själv till dig,
är jag förlorad när du lämnar mig.
Hur ska jag sedan kunna ersätta dig,
när ingen kan ta din plats.

Du för mig till mitt altare,
där jag ska vigas samman med min sanning.

Du för mig till min grav,
där jag ska begrava min ondska.

Du för mig till mitt dop,
där du vill ge mig nytt liv.

Med evigheten i min hand
- bävar jag för att vilja leva för alltid.




Fri vers av Hedda
Läst 1337 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-07-26 18:08



Bookmark and Share


  Per Rydberg
Jag har försökt att skriva en massa kloka synpunkter, men det blir så j-a högtravande! Vad jag har att säga dig är att det är så fantastiskt bra skrivet - sökandet, skräcken och längtan står där så naket det bara går och jag bara älskar din uttrycksförmåga!
2005-11-04

  Propella
Det här är fullkomligt underbart. Titeln är fantastisk, texten går knappt att beskriva utan att använda en ruggigt massa superlativ.
Det här: "Jag söker dig,
du är eftersökt,
och jag anar att du inte vill bli funnen." är så vackert att jag får gåshud. Skriv en bok.
2005-09-05

  swimsus@gmail.com
Känns ända in i märgen. Nyskapande stycke om smärtan av oro längtan och förvirring. Mycket bra!
2005-07-27

    Rag doll
gillas!
2005-07-27

  Laijza
Mycket bra skrivet...Mycket bra..eller jävligt bra. Sparar inte på krutet idag..
2005-07-26

    ej medlem längre
Känner igen så väl denna spänning mellan längtan och rädsla... Fint uttryckt!
2005-07-26

    León
Ike, I like!
2005-07-26

  Ola Rydberg
Annorlunda och mycket tänkvärd
2005-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Hedda