Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fungerar för varandra...

Det som slog mig
en dag
då jag inte ville gå upp

var

att tänk om alla hade tänkt
samma
tanke

Då hade inte tidningen kommit
ingen mjök till
kaffet

inga nyheter på tv
ingen vaktmästare som hade
slagit gräsmattorna

Då jag kände mig så där nere
och
nästan

inte ville leva längre...

då fanns ändå människor
som hade fungerat
och fixat allt
åt mig

rent praktiskt

Skolor
taxi
affärer
bussar
tv
radio
bonden på åkern

ja listan kan göras lång

om inte allt hade fungerat
just den där gången
då jag

eller vi

var under isen

Då hade vi aldrig kunnat resa oss upp
och
nu...

fungerar jag
för andras
skull




Fri vers av Anders Nordlander VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-07 23:05



Bookmark and Share


    Birgitta Wallgren
Bra skrivet!
2008-09-09

  Blåbäret
Bära varandras bördor...
blir en snöbollseffekt av det, men få reflekterar över sin fungerande betydelse...
2008-09-08

    eva m h
Insiktsfullt!
2008-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP