Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är något med ögonen.

 

det är något med ögonen
somliga kvällar
en våtsjuk september stiger i dem
och vindarna beklagar 
allt de lämnat bakom sig i förfall

någonting är det med ögonen
kanske såg de för djupt
så hjärtådern sprang i dagen
jag vet inte varför
och inte vad jag ska göra åt dem

jag blundar
med de förbannade ögonen
säger att bilderna på näthinnan ljög
om förfallet och glömskan
och jag sväljer hårt

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 249 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-09-12 00:50



Bookmark and Share


  Nina V A
jag gillar det här och hur vi faktiskt så enkelt försöker blinka undan - hur ögon aldrig ljuger, likväl blundar vi eller försöker blunda oss igenom

"en våtsjuk september"

"så hjärtådern sprang i dagen"

en text att verkligen ge sin tid och djup
Gott diktat!
2008-09-13

  aol
så djupt när sannigen ser en i öonen
2008-09-12

  Larz Gustafsson VIP
Var du glad att de fungerar.
Att se djupt är en förmåga som är jobbig, ty den som ökar sin insikt ökar sin plåga. Men hellre djup och sann än ytlig och förljugen.
2008-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger